Week van de jonge mantelzorger • 21/10 - 25/10

Jonge mantelzorgers zijn nog te vaak onzichtbaar. Ze kennen of herkennen zichzelf niet in de term ‘jonge mantelzorg’, en ook hun omgeving herkent hen vaak niet als zodanig. Tijdens de week van de jonge mantelzorger willen we de jonge mantelzorger zelf centraal zetten. We maken hen zichtbaar en waarderen hen voor de zorgtaken die ze opnemen.

De allereerste Week van de jonge mantelzorger: van 21 oktober t.e.m. 25 oktober 2024

Op 25 oktober 2024 sluiten we de allereerste week van de jonge mantelzorger af met een event voor de jonge mantelzorger zelf! We nodigen jonge mantelzorgers, eventueel samen met een vriend(in), uit voor een gezellige middag en avond vol ontmoetingen, workshops, ontspannende activiteiten en natuurlijk lekker eten en drinken.

Meer details over wat, waar en wanneer het evenement zal plaatsvinden, worden later bekendgemaakt. Houd daarom zeker onze website in de gaten voor updates!

Wat gaat er door tijdens de week van de jonge mantelzorger?

Ook verschillende steden en gemeenten organiseren in de week van de jonge mantelzorger activiteiten voor de jonge mantelzorgers. Binnenkort vind je hier een overzicht van de activiteiten, verspreid over Vlaanderen. Stay tuned!

Doe jij mee met de Week van de jonge mantelzorger?

  • Zet jonge mantelzorgers mee in de bloemetjes tijdens deze week. Dit kan door een activiteit voor jonge mantelzorgers te organiseren, een actie te organiseren, een waarderingsgeschenkje te voorzien...

Wil jij campagnemateriaal verspreiden?

Het campagnemateriaal voor de Week van de jonge mantelzorger komt hier later ter beschikking. Wil je hiervan als eerste op de hoogte zijn? Registreer hieronder en ontvang alvast het sensibiliseringsmateriaal voor secundair en hoger onderwijs.