Dag van de Mantelzorg: draag jij mee zorg voor onze mantelzorgers?

Op 23 juni is het weer de Dag van de Mantelzorg! Dit jaar roepen we samen met de mantelzorgverenigingen op om mantelzorgers een #dahadikeffenodig-moment te gunnen. Een gebaar waarmee ze zich gezien en gesteund voelen.

Wist je dat 1 op 3 Vlamingen mantelzorger is? Bijna iedereen komt er ooit in zijn leven mee in aanraking: ofwel door mantelzorg te geven of door het te krijgen. Toch blijft deze vorm van zorg vaak onderbelicht. Daarom vragen we vanuit het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg en de mantelzorgverenigingen (h)erkenning en waardering voor deze 2 miljoen Vlamingen.

Alle dagen, maar in het bijzonder op Dag van de Mantelzorg, willen we mantelzorgers een hart onder de riem steken en hen de kans geven om even uit te blazen. We lanceren deze actie in het kader van de #dahadikeffenodig-campagne rond het Vlaams Mantelzorgplan. Op de campagnepagina vind je tips om mantelzorgers in jouw omgeving te ondersteunen.

Doe jij mee?

Als organisatie kan je ook meedoen door de campagne verder te verspreiden naar jouw partners en mee uit te dragen op Dag van de Mantelzorg.

Download hier het campagnemateriaal

We roepen organisaties, lokale besturen en eerstelijnszones op om ook zelf een 'dahadikeffenodig'-moment te organiseren voor mantelzorgers! We bundelen alle initiatieven zoals ontspannende activiteiten en waarderende acties. Geef de activiteit in via UiTinVlaanderen met het label 'mantelzorgers'. Zo komt deze in de activiteitenkalender op www.mantelzorgers.be terecht.

Registreer hier je activiteit

Kan dit niet? Geef je activiteit dan door via dit formulier.

Enkele tips:

  • Je kan gebruik maken van een uitnodiging-sjabloon in de campagnestijl. Je vindt het bij het hierboven gelinkte campagnemateriaal.
  • Vergeet zeker niet de hashtag #dahadikeffenodig in je sociale media posts. Zo kunnen we alle initiatieven ter ondersteuning van mantelzorgers bundelen onder deze waaier.