Jonge mantelzorgers ondersteunen als organisatie of bestuur

Werk jij in een stad, gemeente, eerstelijnszone of andere organisatie en wil je meehelpen om jonge mantelzorgers te ondersteunen?

Dit kan op volgende manieren:

  • Verspreid het sensibiliseringmateriaal binnen jouw regio. Maak ook de scholen, universiteiten, hogescholen en andere instellingen in jouw omgeving hier attent op. Zo maak je ook in jouw regio jonge mantelzorgers zichtbaar.
  • Laat de hogescholen en universiteiten kennismaken met de inspiratiegids en spoor hen aan om hiermee aan de slag te gaan.
  • Leer de secundaire scholen in jouw regio de verschillende educatieve pakketten kennen, waarmee zij jonge mantelzorgers binnen hun school kunnen ondersteunen, bv. het spel ‘de geheime club van de MZ’. Of ga nog een stapje verder en maak de secundaire scholen in jouw regio mantelzorgvriendelijk.
  • Help ons om jonge mantelzorgers mee zichtbaar te maken tijdens de week van de jonge mantelzorger. Organiseer een activiteit of een actie op om jonge mantelzorgers binnen jouw regio te ondersteunen. Vergeet zeker niet je activiteit te registreren via UiT in Vlaanderen, met het label 'mantelzorgers'.
  • Organiseer een activiteit binnen jouw regio om jonge mantelzorgers samen te brengen. Bekijk het kant-en-klaar campagnemateriaal dat je kan gebruiken bij het opmaken van de uitnodiging en de verdere communicatie over de activiteit (wordt binnenkort aangevuld).
  • Breng je graag jonge mantelzorgers samen, maar ben je nog op zoek naar een thema? Dan kan je steeds contact opnemen met de mantelzorgverenigingen Samana en Steunpunt Mantelzorg.