Mantelzorgers Handleiding activiteiten aanmaken
Handleiding activiteiten aanmaken
Facebook Twitter LinkedIn
 
Verwijder uit Mijn favorieten
Voeg toe aan Mijn favorieten
 

​​​​In deze handleiding leggen we uit hoe​ je activiteiten kan aanmaken op www.mantelzorgers.be. Staat er een  fout in deze handleiding of ontbreekt er iets? Geef ons dan een seintje via info@expertisepuntmantelzorg.be

1)     Surf naar www.mantel​zorgers.be en klik op inloggen

Nieuwehandleiding1.png


2)     Inloggen:

Indien je al een account hebt, kan je gewoon inloggen. Nog geen account? Klik op 'registreer' en volg de stappen voor het aanmaken van een account.

3)     Klik na het inloggen op het pijltje naast je naam en kies 'inhoud toevoegen'


Afbeelding inhoud toevoegen.png

4)     Je komt dan op het scherm 'activiteit aanmaken'. Typ in het veld 'naam', de  naam van je activiteit gevolgd door de locatie en de datum vb. mantelzorgcafe diksmuide 09092019. Daarna klik je op 'Activiteit V2'

Nieuwehandleiding3.png

Er zal een boodschap verschijnen dat de pagina correct is aangemaakt. Klik nu op de titel van de activiteit.
Nieuwehandleiding4.png

5)     Je komt nu op de pagina van de nieuwe activiteit. Nu krijg je alle velden te zien die je moet invullen.

 • TITEL: Pas hier de titel aan.
 • INTRODUCTIETEKST: Zorg voor een korte introductietekst.
 • HOOFDTEKST: Typ de belangrijkste informatie (korte uitleg over de activiteit, uur en inschrijvingslink en/of contactgegevens) over de activiteit in het veld 'hoofdtekst'. Je kan de opmaak van de tekst aanpassen door in de balk bovenaan naar 'tekst opmaken' te gaan.

   afbeelding tekst opmaken.png

  OPGEPAST: Er is geen apart veld voorzien voor het uur. Zorg daarom dat je het start- en eventuele einduur van de activiteit noteert in het veld hoofdtekst! 

  Nieuwehandleiding6.png 

Werk je met een e-mailadres of hyperlinks in de tekst? Dan moet je nog een bijkomende stap ondernemen. Bijvoorbeeld:

Nieuwehandleiding7.png

a. Je typt het e-mailadres of de website in de tekst. 
b. Je selecteert het e-mailadres en gaat dan naar de bovenbalk en kiest voor 'invoegen' en klikt dan op 'koppeling'. Kies 'koppeling van adres'.
  • E-mailadres: Je geeft bij de URL het e-mailadres in voorafgegaan door mailto:
  • Website: verwijs je naar een website gebruik dan gewoon de URL
  • Klik op 'ok'. Er verschijnt boven aan tabblad 'koppeling' waarin je nog een beschrijving moet toevoegen. Bij de beschrijving geef je de info die moet verschijnen in de tekst als je met je muis over het mailadres hoovert (voor blinden en slechtzienden die audiobegeleiding hebben). Vergeet ook niet 'openen in nieuw tabblad' aan te vinken.

   afbeelding koppeling.png 
 • DATUM, GEORGANISEERD DOOR, LOCATIE EN ADRES VAN DE ACTIVITEIT: Vink de datum aan, noteer wie de activiteit georganiseerd heeft, noteer de naam van de zaal en het adres in de daarvoor voorziene velden.
 • PRIJS: Noteer de deelnameprijs van de activiteit. Indien het gaat om een gratis activiteit typ je 'Gratis'.
 • WEERGEVEN BIJ: Je kan aanvinken voor wie deze activiteit zichtbaar moet zijn. Indien het om een activiteit voor mantelzorgers gaat, zorg dan dat 'weergeven bij mantelzorgers' is aangevinkt en 'weergeven bij professionals' is afgevinkt.
  Nieuwehandleiding9.png
   
 • TREFWOORDEN EN THEMA's: Tot slot kan je ook aanduiden bij welke trefwoorden en thema's de activiteit past vb. een activiteit over tegemoetkomingen kan je linken aan het thema 'tegemoetkomingen voor mantelzorgers' en/of aan het trefwoord 'inkomensvervangende tegemoetkoming'. Klik hiervoor op het label naast het veld.

  Nieuwehandleiding10.png 

6)     Wanneer je al informatie hebt toegevoegd, kan je de activiteit gaan inchecken. Hiervoor ga je in de balk bovenaan naar het tabblad 'tekst opmaken' en klik je op 'Inchecken'.

 afbeelding inchecken.png

Je zal nog een pop-up krijgen die je wijst op eventuele spellingsfouten. Klik hier op 'Doorgaan'.

7)     Na het inchecken krijg je een voorbeeld te zien van de gepubliceerde activiteit. Kijk alles nog eens goed na. Daarna kan je de pagina verlaten. De activiteit zal worden gepubliceerd na goedkeuring door één van de medewerkers van het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg.


Thema's

Alle thema's