Mantelzorgers Poetshulp
Poetshulp
Je kan poetshulp inhuren via een dienst gezinszorgzorg of via een dienstenchequebedrijf.
Facebook Twitter LinkedIn
Ondersteuning thuis
Verwijder uit Mijn favorieten
Voeg toe aan Mijn favorieten
dienstencheques; OCMW; dienst gezinszorg

​​​Poetshulp is professionele ondersteuning die op regelmatige basis je huis komen schoonmaken. Hierdoor krijg je als mantelzorger meer ruimte en tijd om aan de zorgvrager, jezelf en de verdere planning van de zorg te wijden.

Wat kan een poetshulp doen?

  • Schoonmaken (inclusief de ramen)

  • Wassen en strijken

  • Kleine kledijherstellingen

  • Koken van eenvoudige maaltijden

Wat is de kostprijs?

Voor personen met een zorgbehoefte kan je ook via een dienst gezinszorg poetshulp inschakelen, dan wordt er een prijs bepaald op basis van het inkomen

Werk je met dienstencheques. Dan betaal je 9 euro voor één uur poetsen.

Dienstencheques zijn fiscaal aftrekbaar waardoor ze na belastingvermindering maar 6,30 euro kosten. Jaarlijks rond 1 maart ontvang je een attest met daarop het bedrag dat je mag inbrengen bij de belastingen. Je moet dit attest niet bijvoegen bij taks-on-web, enkel zelf bewaren als bewijsstuk, want de belastingdienst kan dit bij jou opvragen.

Hoe aanvragen?

  1. Neem contact op met de onderneming met wie je wil samenwerken. Hier vind je een overzicht van alle diensten gezinszorg en op de website van Sodexo kan je zoeken naar een dienstenchequebedrijf bij jou in de buurt.

  2. Na een gesprek over wat er moet gebeuren in huis, wijzen zij een medewerker aan.

  3. Bestel dienstencheques. Hiervoor maak je een account aan op de website van Sodexo. Je kan kiezen voor papieren cheques die je zelf afgeeft aan de poetshulp of elektronische dienstencheques die je online kan beheren. 

Wie kan jou helpen?

Een medewerker van het OCMW of een maatschappelijk werk(st)er van jouw ziekenfonds kan je helpen om poetshulp in te schakelen.

Heb je een zorgnood dan kan je hiervoor ook beroep doen op een dienst voor gezinszorg. Zij kunnen meerdere opdrachten combineren en een prijs op maat bepalen.

Vrouw met poetsgerief 

Thema's

Alle thema's